Els majors de 18 anys que faci 8 mesos que es van vacunar ja poden demanar la dosi de reforç

125
Persona rebent una vacuna anticovid. - Foto: ACN
Persona rebent una vacuna anticovid. - Foto: ACN

Els majors d’edat ja poden posar-se la dosi de reforç contra el COVID. Salut ja ha obert la franja d’edat dels 18 als 29 anys perquè demanin hores. Això sí, haurà de fer 8 mesos des que es van posar la segona dosi.

Això vol dir que ara per ara només la poden demanar les persones que es van vacunar abans del que els tocava per edat. La secretària de Salut pública, Carmen Cabezas, va explicar que era per fer via en el procés de vacunació.

Pel seu costat, el responsable econòmic de l’ICS a la zona Metropolitana Nord, Francesc López, va explicar que la inversió econòmica que s’ha fet amb les vacunes s’ha traduït en un estalvi a nivell sanitari.

La decisió ha arribat una setmana després que s’hagin obert les dosis de reforç a les persones d’entre 30 i 39 anys que, en aquest cas, només han d’esperar 5 mesos entre l’última vacuna i la de reforç.

D’altra banda, les persones que necessitin imprimir el passaport COVID i no tinguin manera de fer-ho ara ho podran demanar al CAP. L’ICS ha instal·lat dispositius digitals amb aquesta capacitat a una trentena d’ambulatoris de la Catalunya Central.