Els locals tancats es reinventen a Sallent

218
Aparador buit que podria beneficiar-se del projecte "Locals vius". Font: Ajuntament de Sallent.

El primer punt tractat al ple municipal de dimecres passat ha estat el projecte Locals Vius. Des de l’Ajuntament de Sallent, en coordinació amb el Comerç Associat de Sallent, consideren que els locals tancats “apaguen el nucli urbà del poble”. És per aquest motiu que proposaven que el màxim nombre de locals es “tornin a obrir i serveixin d’aparadors per a altres botigues, artistes i artesans locals”. També es vol impulsar la creació de nous negocis i facilitar el contacte entre els emprenedors que busquen un local i els propietaris que en tenen un per vendre o llogar, a través d’un catàleg de locals que podran consultar en aquesta web.

Els propietaris interessats a oferir un aparador per a aquest projecte rebran una subvenció de 50€ mensuals durant un any per facilitar el lloguer i la conservació del local.

Empar Arenas, regidora de promoció econòmica i comerç, ho explica:

Els propietaris d’un local comercial tancat es poden adreçar a l’Ajuntament. Els comerços, artesans o artistes, petites i mitjanes empreses i entitats que desitgin un aparador per exposar els seus productes i guanyar visibilitat també poden contactar amb el consistori per consultar els espais disponibles. S’hauran de fer càrrec de l’adequació de l’espai destinat a aparador del local –d’acord amb el propietari- i dels subministraments pel correcte funcionament de l’aparador.

El projecte s’ha aprovat per 11 vots a favor i 2 en contra, de la CUP.