Els llibres dels presos polítics, entre els més venuts de la Diada de Sant Jordi

98
Parada de llibres davant la llibreria Parcir, al carrer Alcalde Armengou de Manresa
Parada de llibres davant la llibreria Parcir, al carrer Alcalde Armengou de Manresa

El Gremi de Llibreters preveu vendes similars a l’any passat tot i la pluja que ha caigut en algun moment a gairebé tot arreu

‘El fill de l’italià’ de Rafel Nadal, i ‘Contes des de la presó’, d’Oriol Junqueras, han estat els llibres més venuts de Sant Jordi. Albert Espinosa, Jordi Cabré, Jordi Cuixart i Gonzalo Boye també s’han fet lloc entre les obres més venudes en la jornada d’ahir.

Segons dades que va fer públiques el gremi de llibreters a última hora d’ahir el llibre de Rafel Nadal ‘El fill de l’italià’, que és també Premi Ramon Llull d’aquest any, va ser l’obra de ficció més venuda en català. En castellà va ser l’obra ‘Lo mejor de ir es volver’, d’Albert Espinosa. Pel què fa a obres de no ficció el lideratge se l’endú ‘Contes des de la presó’, d’Oriol Junqueras, seguit de l’obra de Jordi Cuixart i Gemma Nierga ‘Tres dies a la presó’. Mentre que en aquest mateix gènere, però en castellà,  el més venut també és un llibre relacionat amb el procés: ‘Y… ahí lo dejo’ de Gonzalo Boye.

Segons la presidenta del Gremi de Llibreters, Maria Carme Ferrer, no és “cap sorpresa” que les publicacions entorn els presos polítics hagin sigut les més venudes d’aquest Sant Jordi.

Un any més la literatura per als més joves ha sigut un dels gèneres més sol·licitats. En aquest àmbit s’ha imposat en català ‘La revolta de Santa Jordina’ de David Fernández, seguit de ‘La llegenda de Sant Jordi d’Emma Martínez i ‘Tinc un volcà, de Míriam Tirado i Joan Turu.

El sector està satisfet per la venda de llibres durant la jornada de Sant Jordi tot i que la pluja va aigualir la Diada en alguns moment del dia a gairebé a tot el país. S’espera arribar a números similars als de l’any passat, tot i que no serà fins d’aquí un parell de dies que se sabran les xifres finals.