Els llibres autòctons, els més venuts a Sallent

127
Sant Jordi Sallent 2017 FOTO - SALVADOR ARDERIU
Sant Jordi Sallent 2017 FOTO - SALVADOR ARDERIU

Els llibres escrits per sallentins han copat el podi de ventes a Sallent per aquest Sant Jordi. Així, Sallent i republicanisme de Josep Carles Robert, Gala de Joan Trinidad, i La volta al món en 80 maratons d’Arcadi Alibés, han sigut les obres més reclamades a les llibreries i parades del poble.

Sallent i Republicanisme ha sigut l’últim a arribar. Presentat aquest mateix divendres pel seu autor, l’historiador Josep Carles Robert, és un text que explica la història del republicanisme a Sallent i l’estret vincle que sempre ha tingut amb el poble. Un llibre impulsat per ERC Sallent però que va molt més enllà de la història del partit, abraçant des dels vestigis del republicanisme a l’època de la restauració borbònica fins a l’actualitat, en què s’incorporen com a republicans partits tant distants com la CUP o el PDeCAT.

Gala, de Joan Trinidad, un jove estudiant de 18 anys, també ha sigut dels més venuts. Englobat en un gènere completament diferent, és una obra basada en il·lustracions, que explica les peripècies i el dia a dia de la Gala, una noia amb un complex món interior.

Per últim, La volta al món en 80 maratons, del periodista Arcadi Alibés, establert a Sallent des de 2011, també ha sigut dels llibres més demanats. Alibés ha bolcat les seves experiències personals fent maratons arreu del món i visitant països al mateix temps, en aquesta obra.

A part dels llibres ‘sallentins’, el llibre Rosa de Cendra, de Pilar Rahola, s’ha colat també entre els llibres més venuts per Sant Jordi. Així ho han explicat les dues llibreries de Sallent, Utopia i l’Espill, que han coincidit a valorar satisfactòriament el volum de vendes, igual o fins i tot lleugerament superior a l’any anterior, això sí, repartit en dos dies enlloc d’un.

Tot el cap de setmana els carrers de Sallent van estar plens de gent amunt i avall per les parades i participant també del gran ventall d’activitats que enguany hi havia previstes per la diada de Sant Jordi.

FOTO: SALVADOR ARDERIU