Els lavabos dels equipaments públics de Sant Fruitós de Bages ja són inclusius

56

Que els lavabos siguin inclusius vol dir que no diferenciaran per gènere i, per tant, que s’eliminen les icones d’home i de dona per les connotacions discriminatòries que impliquen. Així doncs, la nova retolació inclou els elements que es poden trobar dins d’aquell lavabo en concret: un vàter, una pica, un urinari, un canviador, un lavabo adaptat i una dutxa. Són símbols que s’escapen del binarisme de gèneres. 

A banda, també s’afegeix el nou símbol que indica que un lavabo és apte per a poder netejar-hi i desinfectar-hi la copa menstrual. Amb això es vol afavorir, també, a la conscienciació de l’ús d’aquest element menstrual. 

Ara bé, Àdria Mazcuñán, alcaldessa del poble, explica que hi ha hagut certes reticències a l’hora d’aplicar aquesta nova mesura:

Aquesta nova retolació ja s’ha instal·lat als banys de l’Ajuntament, de l’oficina del carrer Padró, del Nexe- Espai de Cultura, del Nexe Espai Jove, de la Biblioteca, de l’Escola de Música, del Camp de Futbol, del Pavelló d’Esports i de les Piscines.