Els joves de Santpedor cultivaran un dels horts municipals

142

Els joves de Santpedor podran gestionar un dels horts municipals. Es tracta d’una iniciativa que han impulsat l’Ajuntament, el Lokal de la Vila i l’entitat d’horticultura ‘Horts amb flors”. De moment hi ha 4 inscrits i estan fent les reunions per organitzar-se.

L’objectiu és incentivar la cultura de la cooperació, la sostenibilitat i, també, l’esforç. Ho explica a Ona Bages la regidora de Joventut, Roser Llobera.

Els dos horts que ha cedit l’Ajuntament per aquesta iniciativa estan al Camí de les Arenes, on hi tenen un terreny altres persones. Un altre dels objectius de la iniciativa és que els joves aprenguin dels altres horticultors i comparteixin coneixements. Tot i això el principal acompanyament el faran el grup d’Horts amb flors.

La idea neix, en part, dels origens de la regidora que en la seva infantesa va estar envoltada de camps i entén que és una iniciativa que també pot ser didàctica. Des del Lokal de la Vila també esperen que cada generació s’hi interessi per donar-li continuïtat. Marta Sopena és la dinamitzadora.

A més, Sopena explica que és una activitat que es diferencia dels gustos habituals dels joves.

És una activitat a l’aire lliure compatible amb les restriccions per la COVID. Esperen que pugui substituir altres activitats d’oci que ara no es poden fer.