Els instituts de Sant Fruitós es solidaritzen amb els fets de l’institut Joan Fuster

144

El dilluns 20 d’abril, vam començar la setmana amb una notícia força desagradable. Un noi de 13 anys va entrar a l’institut Joan Fuster del barri Navas de Barcelona, i va matar a un professor i va ferir a una professora i a la seva filla, amb una ballesta i un ganivet. Els fets van passar quan tot just començava el dia i van trasbalsar a tota la comunitat educativa de Catalunya. Uns fets que molts trobaven surrealistes, típics de la realitat nord-americana.

Eduard Caserres, director de l’Institut Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós de Bages explicava en declaracions a Ràdio Sant Fruitós que les primeres reaccions d’aquell dia van ser de solidaritat amb l’institut i les famílies de les víctimes i del noi.

L’endemà tots els instituts de Catalunya van fer un minut de silenci i el professorat i l’alumnat van parlar sobre què havia passat. Carme Planas, directora del Paidos, va dir en declaracions a Ràdio Sant Fruitós que dimarts van sortir tots a fora el pati a fer un minut de silenci. Després, van parlar amb els alumnes exposant-la sense prejudicis ja que els fets eren molt recents i es desconeixien els motius.