Els ingressats per covid al Bages s’han multiplicat per més del doble en dues setmanes

183
Una infermera prepara la vacuna contra la covid-19 abans d'administrar-la - Foto: ACN
Una infermera prepara la vacuna contra la covid-19 abans d'administrar-la - Foto: ACN

La situació pel que fa a la pandèmia a la comarca del Bages és cada cop més preocupant. Si bé és cert que alguns indicadors, com el risc de rebrot, segueixen creixent, la situació més delicada es troba als hospitals de la capital, Manresa. Els ingressats s’han multiplicat per més del doble en dues setmanes. Ara hi ha 40 persones i en els darrers set dies, 3 han perdut la vida.

El risc de rebrot a la comarca del Bages és de 519, quan la setmana passada era de 411. Únicament la velocitat de transmissió no augmenta, situant-se pràcticament amb un valor calcat al de la setmana passada. Ara, és d’1,25. A Manresa, el risc de rebrot també ha crescut i ara és de 476 punts. Mentrestant, la velocitat de transmissió ha passat de l’1,06 a l’1,21 en la darrera setmana.

Al conjunt de Catalunya, el risc de rebrot també va a l’alça, però no té un valor tan alt com al Bages. En aquest cas és de 397 punts, mentre que la velocitat de contagi ha baixat, però encara és molt elevada amb un valor d’1,29. Als hospitals catalans, els ingressats han seguit augmentant i ara mateix hi ha 697 persones ingressades. També s’han lamentat més defuncions, un total de 38, en els darrers set dies.