Els infants de Sallent omplen els carrers del poble després d’estar més de quaranta dies confinats

146

Els nens i nenes de Sallent, igual que arreu del país, han pogut sortir al carrer després de mesos de confinament. El diumenge va acompanyar després d’un matí assolellat i amb els carrers plens d’infants

Totes les famílies, a més, han complert les normes del confinament i han seguit les recomanacions que s’han anat donant des del mateix govern i  ministeri de Sanitat. 

Alguns dels pares de Sallent han explicat a Ona Bages el seu confinament amb els seus fills. Laura Mata, per una banda, assegura que els nens estan aprenent “molt d’ells mateixos i estan descobrint eines per poder entretenir-se i gestionar el seu estrès”. Un altre dels pares que parla sobre el confinament és Ramon Ferrer. Ell assegura que “era totalment necessari”. Val a dir que també opina que “s’hauria d’haver organitzat millor amb horaris per a cada franja d’edat”.

Una altra mare, Cristina Mudarra, que té dos fills de 3 i 4 anys assegura que “al llarg de la setmana les sensacions s’han anat transformant” i deixa clar que “les emocions positives s’han convertit en situacions de més nerviosisme i incomprensió”. Malgrat tot assegura que, “els nens han normalitzat a poc a poc la situació”.

Cal recordar que els infants poden portar la bicicleta, el patinet o una pilota, per exemple, però no poden fer ús de zones de joc infantil ni del mobiliari urbà, una mesura per tal de minimitzar el risc de contagi.