Els infants de Sallent exploren els seus sentits i imaginació a través dels Laboratoris de Creació

159
Nens participant d'una activitat als Laboratoris de Creació
Nens participant d'una activitat als Laboratoris de Creació

El Laboratori de Creació és a ple rendiment després d’un mes del seu inici. Un projecte de l’Ajuntament de Sallent amb la col·laboració dels centres educatius de Cabrianes i Sallent, on participen tots els alumnes des de l’escola bressol fins a 4rt d’ESO. Totes aquestes etapes educatives en algun moment de gener a abril passen un mati per l’espai cultural. Quatre hores en les quals poden gaudir de diferents propostes artístiques vinculades a la dansa, la creació, i l’art pictòric. A partir d’aquí es realitzen activitats i estímuls per desenvolupar la seva creativitat, imaginació i percepció sensorial. Ho explica la docent del projecte Núria Hontecillas.

 

El Laboratori de Creació està dividit en 3 ambients. El primer és el de la composició, amb un espai limitat i buit, que els alumnes han d’omplir amb materials com robes, pals, plàstics o fils. Amb això ells creen un nou paisatge i li posen un nom.
El segon espai és l’espai sensitiu, en què es treballa la percepció. Amb propostes plàstiques i de dibuix, treballen com perceben el cos, l’espai i els estímuls externs. Hontecillas ens explica un exemple d’exercici en aquest àmbit:

 

El tercer espai és l’espai obra, en què s’agafa una obra d’art d’un pintor reconegut i es passa a 3 dimensions a través de la dansa. Els alumnes busquen els trets característics de l’obra i han de traslladar-ho a una creació en moviment. Aquestes obres després es mostren públicament als pares.

Els laboratoris s’allargaran fins al mes d’abril i finalitzaran amb una festa conjunta amb tot l’alumnat i amb la visita de la companyia de dansa Factoria Mascaró, un dels referents en l’àmbit de les arts escèniques vinculades a la pedagogia amb l’espectacle “Silenci… dansa”.