Els indicadors van a la baixa a la comarca del Bages

113
Professionals sanitàries de l'Hospital del Mar en una UCI amb pacients amb covid-19, en la tercera onada de la pandèmia del coronavirus. 29 de gener del 2021. (Horitzontal)

Després de tres setmanes augmentat, els indicadors de la pandèmia han experimentat un lleuger descens a la comarca del Bages. El risc de rebrot ha baixat mínimament, situant-se als 615 punts després de set dies. La velocitat de transmissió ha baixat baixat lleugerament, situant-se amb un valor de 0,94.

A la capital, Manresa, les xifres també han baixat. El risc de rebrot ha passat dels 550 punts als 467 i la velocitat de transmissió ha caigut del 0,97 al 0,95 en set dies. Mentrestant, als hospitals hi ha 9 persones ingressades, les mateixes que la setmana anterior. La bona notícia és que no hi ha hagut cap defunció en els últims set dies. 

I si ens fixem en el conjunt de Catalunya, les xifres són semblants al Bages. El risc de rebrot no és tan elevat i també ha baixat, situant-se als 578 punts. La velocitat de transmissió se situa al 0,96. I als hospitals, hi ha en aquests moments 1.046 persones ingressades. A més, en la darrera setmana s’han hagut de lamentar 56 defuncions pel virus.