Persona rebent una vacuna de la Covid-19
Persona rebent una vacuna de la Covid-19

La pandèmia del coronavirus es troba en un dels seus punts més baixos quant a la incidència a la comarca del Bages. Els indicadors de la darrera setmana situen el virus en els seus registres més baixos de l’últim any a la comarca. Per exemple, el risc de rebrot es troba ara als 37 punts, 21 menys que la setmana anterior. La velocitat de contagi no ha baixat tant, però també és inferior al registre de fa dues setmanes. Ara mateix, el valor és de 0,80 quan fa set dies era de 0,96.

Si ens fixem en la capital, Manresa, els valors són oposats. El risc de rebrot es troba per sota els 100 punts, però segueix sent elevat amb un valor de 88. El més preocupant és que la velocitat de contagi és encara superior a l’1, concretament es troba a l’1,09. Pel que fa als hospitals manresans, el número d’ingressats és de 3 persones, dues menys que la setmana anterior. La bona notícia és que no s’ha registrat cap nova defunció. 

Si fem una comparativa amb la resta del territori, el risc de rebrot a Catalunya és de 37 punts i la velocitat de contagi de 0,82. Ambdós indicadors mantenen una tendència a la baixa. Als hospitals, els ingressats han baixat en 38 i, malauradament, s’han notificat 10 defuncions en els darrers set dies.