Els indicadors de la pandèmia es disparen al Bages a les portes de Nadal

191
Persona rebent una vacuna anticovid. - Foto: ACN
Persona rebent una vacuna anticovid. - Foto: ACN

La situació pel que fa a la pandèmia del coronavirus a la comarca del Bages viu un moment preocupant, després que els principals indicadors s’hagin disparat en els darrers set dies. L’augment més considerable és el del risc de rebrot, el qual se situa ara en els 885 punts. Mentrestant, la velocitat de transmissió del virus puja fins a l’1,51 després de dues setmanes baixant.

A la capital, Manresa, la tendència és molt semblant tot i que els indicadors no han pujat tant. El risc de rebrot ha passat dels 477 punts als 693 en set dies i la velocitat de transmissió del valor d’1,22 a l’1,36. Als hospitals la tendència també es negativa amb dos ingressats més que la setmana passada, ara un total de 23 i una nova defunció.

Al conjunt de Catalunya, el risc de rebrot ha crescut lleugerament, situant-se ara als 478 punts, però la velocitat de contagi ha baixat de l’1,31 a l’1,22. Als hospitals, però, continua el creixement d’ingressats. Ara és de 912 quan la setmana passada n’hi havia 697. En la darrera setmana s’han hagut de lamentar 42 defuncions.