Es mantenen constants els casos positius per a Covid-19 al Moianès, tenint en compte, que els casos detectats en els últims set dies han estat 245, una xifra molt elevada però amb 10 casos nous menys que la setmana anterior. Els altres indicadors de l’evolució de la pandèmia també continuen en xifres de preocupants: l’índex de risc de rebrot s’enfila fins als 3528 punts i la taxa de reproducció de la pandèmia disminueix després de la forta pujada de la setmana passada, així i tot, arriba als 0,96. La dada positiva és que durant les últimes cinc setmanes no s’ha hagut de lamentar cap defunció a causa de la Covid-19 al Moianès.

Repassant les dades per municipis a Moià continua amb una tendència a l’alça en casos detectats i s’enfila fins als 103 casos l’última setmana, la setmana anterior es van detectar 91 casos nous a la capital de la comarca. L’índex de risc de rebrot és de 3503 punts i la taxa de reproducció arriba als 1,13 punts.

Castellterçol l’escalada  continua amb l’elevat nombre de casos detectats la setmana passada, però amb unes dades lleugerament millors amb 52 casos nous detectats, quan la setmana anterior es van trobar 63 casos nous. L’índex de risc de rebrot és de 3853 punts i la taxa de reproducció disminueix als 0,83 punts.

A Calders també preocupa la pujada de casos on s’han detectat 24 positius nous aquesta setmana, superant els 18 casos de la setmana anterior. L’índex de risc de rebrot és de 5773 punts i la taxa de reproducció arriba a 1,33 punts.

A Santa Maria d’Oló es redueixen lleugerament els casos positius detectats la setmana passada, i queda amb 10 positius, quan la setmana anterior se’n van detectar 17 de nous. L’índex de risc de rebrot és de 1549 punts i la taxa de reproducció arriba a 0,59 punts.

En alguns dels pobles amb menys de mil habitants de la comarca com  Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja i Castellcir redueixen casos respecte a la setmana anterior. En d’altres continuen augmentant, és el cas de  Collsuspina i l’Estany on els casos nous detectats superen els de la setmana anterior.

Les dades explicades no són de l’1 al 7 de gener, no s’inclouen les dades dels últims tres dies perquè les dades sanitàries encara són provisionals, la font que utilitzem és creada per l’estadista Gerard Giménez Adsuar: http://https://gerardgimenezadsuar.shinyapps.io/taula_positius/