Els indicadors de la pandèmia continuen creixent al Bages

105
La Fundació Althaia mantindrà les restriccions d'accés a l'hospital
La Fundació Althaia mantindrà les restriccions d'accés a l'hospital

L’expansió del coronavirus al Bages continua descontrolada i indicadors mantenen la seva tendència a l’alça. És el cas del risc de rebrot, el qual ja s’enfila als 6.797 punts. Tot i això, la velocitat de transmissió ha patit un lleuger recés. És l’únic indicador que no va a l’alça des de fa tres setmanes. En aquesta se situa sobre l’1,15, mentre que la setmana passada era d’1,26. El risc de rebrot ha crescut en més de 1.000 punts en els darrers set dies i manté aquesta dinàmica ja des de fa 1 mes i mig.

Les xifres són molt semblants a la capital, Manresa, on el risc de rebrot es troba als 6.227 punts i la velocitat de transmissió a l’1,17. Mentrestant, als hospitals augmenten els ingressats. Ara, Sant Joan de Déu en té 46, 9 més que la setmana anterior. Una setmana en què s’ha registrat el nombre de defuncions més alt dels últims mesos amb 5.

Pel que fa al conjunt de Catalunya els valors són pràcticament idèntics. El risc de rebrot també supera el llindar dels 6.000 punts, concretament el trobem en 6.383 punts i la velocitat de transmissió és d’1,18. Als hospitals, els ingressats han augmentat tot i que no tant com fa dues setmanes. Ara n’hi ha 2.711. El que sí que s’ha tornat a disparar són les defuncions en els darrers set dies amb 230.