Els indicadors de la pandèmia baixen al Bages a les portes de Setmana Santa

82
Professionals sanitàries de l'Hospital del Mar en una UCI amb pacients amb covid-19, en la tercera onada de la pandèmia del coronavirus. 29 de gener del 2021. (Horitzontal)

Quan queden pocs dies per Setmana Santa, l’escenari de la pandèmia al Bages és si més no optimista. La majoria d’indicadors mantenen una tendència a la baixa a la comarca central. Per exemple, el risc de rebrot ha passat dels 476 punts de fa set dies als 305 actuals. La velocitat de transmissió també ha caigut del 0,89 al 0,78 en una setmana.

A Manresa, la capital el descens és encara més important, especialment el del risc de rebrot. Fa set dies era de 352 punts i ara és de 199. A més, la velocitat de transmissió es troba al 0,70. Als hospitals, Manresa té els mateixos ingressats que la setmana passada, és a dir, un total de 8. I, com a bona notícia, cap persona ha perdut la vida pel virus en els darrers set dies.

I al conjunt de Catalunya, el risc de rebrot és ara de 315, lleugerament superior al Bages. La velocitat de transmissió és pràcticament idèntica que a la comarca central amb un valor de 0,76. Als hospitals catalans, encara hi ha 858 persones ingressades i 39 han perdut la vida pel virus en la darrera setmana.