Els indicadors de la pandèmia al Bages van a la baixa, però continuen elevats

108
Persona rebent una vacuna anticovid. - Foto: ACN
Persona rebent una vacuna anticovid. - Foto: ACN

La incidència de la nova variant Òmicron comença a decréixer, malgrat que en comarques com el Bages continua sent elevada. El risc de rebrot es manté per damunt els 6.000 punts. El que ha disminuït és la velocitat de transmissió, després de dos mesos, per sota del llindar d’1. Ara es troba al 0,98 al Bages quan fa una setmana era d’1,17.

A la capital, Manresa, els valors són més baixos. El risc de rebrot cau als 5.925 punts, gairebé 1.000 més que la setmana passada. Mentrestant, la velocitat de transmissió és superior a la del conjunt de la comarca, amb un valor d’1,01. Als hospitals, els ingressats han augmentat en sis de nous, ara mateix n’hi ha 52. Les defuncions de la darrera setmana han estat 6.

I al conjunt del país, el risc de rebrot és semblant al de Manresa amb 5.565 punts, baixant també gairebé 1.000 punts en set dies. La velocitat de transmissió es troba al 0,96. I als hospitals, els ingressats han pujat fins als 2.953 i les defuncions s’han reduït respecte de l’última setmana, però encara hem de continuar lamentant la mort de 263 persones a Catalunya pel virus.