Rafael Pérez: “La situació a l’hospital està molt lluny de la que era al març”

150
Imatge d'arxiu de Rafael Pérez.
Imatge d'arxiu de Rafael Pérez.

Els hospitals manresans són més eficients a l’hora de tractar el coronavirus que al març. Després de l’experiència que han adquirit en els darrers mesos, ara saben quins tractaments fer i quins no quan reben un pacient amb COVID-19. De moment, han habilitat una planta per aquests pacients i asseguren que la situació no s’acosta a la del març.

Amb l’augment de casos de COVID detectats en les darreres setmanes, els hospitals que gestiona Althaia s’han començat a preparar per rebre pacients. Primer, han habilitat una planta per atendre pacients amb coronavirus. Després, asseguren que ara poden fer millors tractaments per aquesta malaltia. En parlava a La Central el cap de malalties infeccioses d’Althaia, Rafael Pérez.

Pérez també valora positivament les mesures que ha pres la Generalitat per aturar l’increment de contagis de COVID. Això sí, assegura que els efectes no es veuran en dues setmanes. Es veuran més endavant. Per això demana a tothom que les compleixi.

En quant a la situació als hospitals, Pérez avisa que la xifra d’ingressos ha crescut, però en cap cas estan arribant als nivells que van viure al març.

Amb tot, el risc de rebrot a Catalunya supera els 400 punts i la velocitat de contagi és d’1,3.