L’equip de govern lamenta els crits i recorda que la consulta es va plantejar per primera vegada fa temps

Pocs dies després de conèixer-se el resultat de la consulta sobre les vaquetes, els diferents partits polítics que formen el ple municipal han valorat els resultats i l’escridassada que van patir diversos grups en sortir del col·legi electoral. Des de l’equip de govern, Xavier Codina, alcalde de Santpedor d’Esquerra Republicana, ha recordat a Ona Bages que va ser un dia de votacions tranquil i comprèn que alguns votants del si estiguessin descontents amb el resultat.

Xavier Codina, alcalde de Santpedor

Codina també ha explicat que s’ha de redreçar la situació i posar fil a l’agulla per preparar la pròxima festa major. D’altra banda, ha tornat a remarcar la participació perquè, ha explicat, en el cas d’una consulta, un 37% és una xifra elevada. A més, el segon tinent d’alcalde, Toni Puiggròs, de Junts per Santpedor, ha recordat que la consulta es va plantejar abans de l’estiu.

Toni Puiggròs, segon tinent d’alcalde de Santpedor

Puiggròs també ha explicat que a l’Infoeleccions 2019 tots els partits es van posar bé a la celebració d’una consulta.

La CUP condemna l’actitud del grup que es va esperar fora del col·legi i titlla de feixistes i masclistes els seus crits

La CUP va ser un dels grups que va ser esbroncat quan els seus integrants van sortir del col·legi. També a través d’un comunicat, condemnen que tan ells com diferents membres de l’equip de govern van patir un assetjament que titllen de feixista i masclista. Ho ha explicat el regidor del partit a Santpedor, Pau Clusella.

Pau Clusella, regidor a l’oposició per la CUP

Tot i això, també ha explicat que el grup provaquetes que es va quedar després de conèixer-se els resultats no representen tot el col·lectiu i lamenta que hi haguessin retrets entre persones del mateix poble. La CUP, a més, ha explicat en un comunicat que la participació, un 37%, és alta.

Pau Clusella, regidor a l’oposició per la CUP

També recorden que ara Santpedor formarà part del grup de 915 municipis de Catalunya que compleixen la Llei de Protecció Animal aprovada pel Parlament.

Progrés Municipal lamenta l’escridassada i diu que el resultat és ajustat. Proposa que es mantinguin les vaquetes però també s’ofereixi una alternativa

Progrés Municipal, en un comunicat, també ha donat suport a tots els qui es van sentir agredits al sortir del col·legi després de recomptar els vots. Ho ha explicat el seu líder, Ferran Tarazona.

Ferran Tarazona, regidor a l’oposició i líder de Progrés Municipal

Els de Tarazona, però, fan una lectura del resultat diferent a la de l’equip de govern i creuen que, al ser un resultat tan ajustat, s’haurien d’oferir tant vaquetes com una alternativa pels qui no les vulguin veure. Tarazona ha dit que va trobar a faltar aquesta alternativa quan es va anunciar la consulta.

Ferran Tarazona, regidor a l’oposició i líder de Progrés Municipal

Al comunicat, també han posat destacat la feina dels que han organitzat les vaquetes els anys que s’han celebrat.

Santpedor en Comú Podem condemna els crits i els retrets. Creuen que la participació ciutadana serà la clau per preparar la pròxima festa major

Santpedor en Comú Podem també ha condemnat l’actitud dels que van fer l’escridassada a la sortida de la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas. El líder del grup, Jesús Puig, ho ha explicat a Ràdio Santpedor.

Jesús Puig, regidor a l’oposició i líder de Santpedor en Comú Podem

Podem va ser el primer partit que va posicionar-se pel no durant la campanya i en un comunicat han explicat que ja van plantejar el debat sobre les vaquetes l’any 2017. En aquest sentit, ja tenen persones dins el grup treballant en una alternativa a l’acte que, asseguren, s’hauria de decidir entre el major nombre de persones possibles per satisfer tothom. D’altra banda, el propi Puig ha lamentat que el pròxim procés participatiu no sigui obert a tot el poble.

Jesús Puig, regidor a l’oposició i líder de Santpedor en Comú Podem

En un comunicat han assegurat, però, que volen encoratjar la participació ciutadana en més consultes d’interès pels veïns de Santpedor.