Els grups de l’oposició de Santpedor sol·liciten un ple extraordinari per crear un pla de xoc per pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19

154
Ajuntament de Santpedor
Ajuntament de Santpedor

Els grups de l’oposició de Santpedor han demanat un ple extraordinari telemàtic a l’equip de govern. La CUP, Progrés Municipal i Santpedor en Comú Podem han posat sobre la taula conjuntament aquesta proposta perquè diuen que l’equip de govern no està en contacte davant la situació d’emergència sanitària i social. A més, defensen que a altres municipis sí que es segueixen celebrant plens on els partits que estan al capdavant de l’Ajuntament expliquen a tots els grups municipals les mesures que prenen.

Des de l’oposició, han pogut sol·licitar el ple gràcies a l’article 31 del Reglament Orgànic Municipal de Santpedor, que en el seu primer apartat especifica que si una quarta part dels regidors que formen el ple demanen un d’extraordinari, l’alcalde l’ha de convocar. En aquest cas, són 5 els regidors que han demanat el ple a través d’instància telemàtica, el que fa que l’alcalde tingui 15 dies hàbils per convocar-lo.

L’oposició ha demanat aquest ple perquè han trobat a faltar que se’ls tingués en compte. Aniol Vila, de la CUP-Amunt; Ferran Tarazona, de Progrés Municipal; i Jesús Puig, de Santpedor en Comú Podem, lamenten que l’equip de govern no hagi estat en contacte amb ells per prendre decisions.

Els líders dels tres grups de l’oposició de Santpedor

El Pla de xoc i com finançar-lo

L’objectiu és crear un pla de xoc per pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19 i finançar-lo a través dels dos dels tres que acords formaran l’ordre del dia. Ho explica Aniol Vila.

El líder de la CUP-Amunt, Aniol Vila

El primer acord és que el màxim romanent que es pugui aprofitar del pressupost del 2019, que segons el decret llei número 11 d’aquest 2020 és un 20%, es destini a aquest pla de xoc que el formaran mesures econòmiques, socials, sanitàries, educatives, assistencials i culturals amb un especial èmfasis en els col·lectius més vulnerables.

El segon acord és anul·lar l’aprovació del dictamen sobre els salaris i la dedicació de l’actual mandat que es va aprovar el tres de juliol de l’any passat. Jesús Puig explica que la idea seria tornar als sous anteriors.

El líder de Santpedor en Comú Podem, Jesús Puig

Per fer un control de la formulació i l’aplicació d’aquest pla de xoc i que tots els grups municipals en sigui partíceps, un tercer acord està destinat també a la creació d’una comissió de seguiment. Ferran Tarazona explica com funcionaria.

El líder de Progrés Municipal, Ferran Tarazona

El romanent de l’any 2019 del pressupost de l’Ajuntament va ser de poc més d’un milió i mig d’euros, el que significa que si s’aprovessin els punts de l’ordre del dia, es podrien utilitzar 300.000 euros per aquest pla de xoc, a més dels 39.300 euros anuals que sortirien de l’anul·lació dels salaris i les dedicacions de l’equip de govern actual.