S’acosta Sant Jordi i això a Sant Fruitós de Bages és sinònim de la nova entrega del conte de Sala i Ricardis. Aquest any arriben a l’exemplar número 21, que es presentarà el divendres que ve, 19 d’abril, a la biblioteca. 

És un llibre molt important el d’aquest any, perquè el Sala i la Ricardis celebren 25 anys aquest 2024. De fet, durant la festa de l’arròs ja es va fer la presentació oficial del seu vestuari per celebrar el quart de segle, i ara arriba l’esperat conte de la saga que fa 21 anys que dura.

De fet, el títol del conte d’aquest any és ” Un aniversari Gegantí “. I en aquesta història, Sant Fruitós de Bages és víctima d’una plaga d’abelles que col·lapsa tot el poble i els
veïns i veïnes demanen l’ajuda de Sala i Ricardis per fer-hi front. De fet s’ambienta en l’època de la Festa de l’Arròs i hi apareix aquesta estrena dels nous vestits, perquè aquesta plaga podria espatllar la celebració.

La presentació oficial serà a les 6 de la tarda, amb la narració en directe de la història a càrrec de Maria Navarrete. Posteriorment els assistents podran gaudir de la presència dels gegants qui no es volen perdre la presentació.

Durant la tarda els menuts podran adquirir el llibre i emportar-se’l signat pels autors, juntament amb una edició per acolorir. Més tard, es posarà a la venda per un preu de 9 euros.