Els gegants de Sallent “s’alçaran” de nou aquest cap de setmana

262
Gegants de Sallent exposats a l'Espai Cultural Fàbrica Vella
Gegants de Sallent exposats a l'Espai Cultural Fàbrica Vella

Després d’un any sense gegants a Sallent per culpa de la pandèmia, la festa gegantera Alçat torna aquest cap de setmana amb la Mostra de Gegants a la l’Espai Cultural Fàbrica Vella. La festa s’ha hagut d’adaptar al nou context i s’hauran de limitar els actes presencials.

Però què és ben bé Alça’t? Ens ho explica el cap de colla dels Gegants i Nans de Sallent, Miquel Gili.

 

El 2019 es va fer la primera trobada entre les colles que participen aquesta festa. El balanç va ser positiu i l’organització va decidir millorar el cartell de cara al 2020. Però llavors va arribar la pandèmia. Tot plegat, va ser un cop molt dur.

És per això, i després d’un any d’aturada, que la Mostra de Gegants-Alça’t torna aquest 2021 amb una festa estàtica a la Fàbrica Vella, on es podrà gaudir d’una exposició dels gegants de Sallent, Balsareny, Moià, Avinyó i els gegants de l’Associació Adona’t.

La mostra es podrà visitar ja des d’aquesta tarda de cinc a set. També demà dissabte d’onze del matí a una del migdia i de cinc de la tarda a set. Finalment diumenge matí es podrà visitar d’onze del matí a una del migdia

A banda d’això i pel fet de no poder organitzar cap acte presencial als carrers, aquests estaran guarnits amb plafons geganters per generar ambient. 

Les activitats, això sí, seran virtuals a través de les xarxes on es penjaran videos amb balls i informació sobre els gegants exposats.