Els Geganters de Santpedor estrenen el primer gegantó ADF de Catalunya

208

Els Geganters de Santpedor tenen, des de dissabte, una nova figura. Es tracta del primer Gegantó ADF de Catalunya. Pesa 15 quilos i fa 2 metres vint d’alçades perquè el puguin dur fins a nens de 12 anys. Els seus braços són mòbils i llença aigua per l’espatlla.

El Geganters de Santpedor van batejar dissabte un nou gegantó. En aquest cas és un ADF i és l’únic que hi ha a Catalunya. El gegantó es diu Victòria, perquè és el que s’aconsegueix cada cop que s’extingeix un foc, però NO és ni home ni dona.

Carme Espinalt, dels Geganters de Santpedor.

La colla gegantera ha escollit als ADF per reconèixer la tasca que fan. Els dos padrins de la nova figura són el diable de Martorell i el cos dels ADF, un fet poc convencional perquè habitualment els padrins són dues figures.

Carme Espinalt explica perquè s’han escollit els ADF

La colla el va batejar dissabte en motiu del seu 35è aniversari i fent coincidir la data amb la Fira de Sant Miquel, la més important de Santpedor.

Dissabte, però, a Santpedor es va batejar una altra figura: el Bou Brufat dels Bous de Foc. La figura és una gran estructura, pensada per carregar-se entre dues persones. En aquest cas els padrins van ser la Cabra de Reus i el Drac Tigre de Vilanova i la Geltrú.

Bateig del Bou Brufat. – Vídeo dels Bous de Foc