Els fets delictius cauen un 15% a Sant Vicenç de Castellet l’any 2021 respecte 2020

212

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet assegura que el problema amb les ocupacions conflictives ha passat a ser anecdòtic. Actualment, hi ha 39 ocupacions de les quals només una és problemàtica i les altres són per causes socioeconòmiques. Això després que una associació veïnal s’unís per combatre els crims al poble. Ha seguit la Junta Local de Seguretat.

Segons el mateix ajuntament asseguren que els últims dos anys han sigut complicats coincidint amb la pandèmia. Les dades han fet una comparativa amb el 2020 i 2021 i el decreixement ha sigut important. En termes generals la delinqüència ha disminuït prop del 15%. La baixada més important ha sigut la disminució dels robatoris als domicilis, que dona una baixada del 33%. L’únic delicte que va augmentar l’any passat respecte 2020 van ser els furts amb un increment del 26%. En aquest sentit, s’ha fet un mapa dels punts més conflictius del poble. Així ho explica el regidor de Seguretat Ciutadana de Sant Vicenç, Josep Martí.

Tot això ve en el moment en el qual fa 3 setmanes diferents veïns de Sant Vicenç alertaven de la inseguretat al poble. La mateixa alcaldessa de Sant Vicenç, Adriana Delgado, assegura que les firmes no han arribat a l’Ajuntament.

Per tal que les dades segueixin a la baixa, el cos de la Policia Local compta amb una quinzena d’agents amb més agents formats que interins per primera vegada en molts anys. L’objectiu d’ara és poder convocar tres noves places aquest any i continuar enviant els nous agents a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.