Els experts veuen creïble el relat de la menor víctima d’una presumpte violació múltiple a Manresa

144
Pla mitjà de cinc dels acusats abans de l'inici del judici. Imatge del 2 de juliol del 2019. (Horitzontal)

Els metges donen credibilitat a la versió de la víctima d’una presumpte agressió sexual múltiple a Manresa l’octubre del 2016 i que s’està jutjant des d’aquesta setmana a l’Audiència de Barcelona. Les metges forenses, psiquiatriques i psicològiques que van atendre la menor veuen creïble i versemblant el relat que va explicar, coherentment i pausada.

Les mateixes doctores i tres pèrits més, psicòlogues i psiquiatres juvenils, una d’elles de la Fundació Vicki Bernadet, van explicar que la noia va relatar-los que havia begut força, que va mantenir relacions sexuals amb un dels joves i després ja no recordava res més. Els suposats abusos posteriors li haurien relatat amigues seves que eren a la festa. Tant la víctima com 13 testimonis presents al lloc dels fets declararan dilluns.

A més, les proves que van practicar van detectar exageració o fabulació en l’explicació de la víctima. Un total de sis pèrits van explicar al judici que la noia, tot i estar “angoixada”, era “coherent” amb el que explicava.