Els enramadors de Sallent es preparen per a les festes de Gràcia

218

Les Festes de Gràcia, que se celebraran del 15 al 20 d’agost, s’afegeixen al calendari dels enramadors de Sallent, que aquest any vestiran un dels seus carrers amb motiu del bicentenari de la festivitat.

Es tracta d’una iniciativa dels veïns del barri barceloní, que els va cridar molt l’atenció que a Sallent encara se seguís treballant amb boix, palmes, flors de paper i altres elements vegetals. La portaveu dels Amics de les Enramades de Sallent, Mari Calvo, explica que els han convidat pels orígens de les festes, que són coincidents, així com perquè actualment hi ha poques agrupacions que treballin amb elements tan tradicionals:

El 14 d’agost és el dia que els enramadors aniran a guarnir el carrer de Barcelona. Actualment, són una vintenta de sallentins que treballen preparant les flors de paper, les trenes de boix i els elements que aguantaran l’enramada. El taller és al carrer Guimerà i hi ha dos torns: de 5 a 7 de la tarda i de 10 a 12 de la nit. També s’ha organitzat un autocar per anar fins a Barcelona. Des de l’organització s’anima a tothom qui vulgui a participar-hi, ja que és la primera vegada que les Enramades de Sallent estaran presents a una de les festes més emblemàtiques de Catalunya. Calvo creu que serà una oportunitat per donar a conèixer aquesta tradició tan arrelada al municipi:

I és que any rere any el gran espectacle que ofereixen els trams dels carrers i les places guarnides que participen en el concurs atrauen una gran multitud de turistes i assistents.

Fotografia: Oriol Llaurado