Les formacions sobiranistes s’han imposat al municipi de Sallent però no han obtingut prous diputats perquè els candidats sallentins, David Saldoni i Mirella Cortès, poguessin entrar al Congrés dels Diputats.

Democràcia i Llibertat, el partit al qual es presentava David Saldoni en el número 8, guanya les eleccions al municipi amb 824 vots. Una victòria molt ajustada amb la segona força, Esquerra Republicana, que els segueix amb 814 vots.

David Saldoni, actual Batlle del municipi i número 8 per Democràcia i Llibertat, i Mirella Cortès, número 6 per Esquerra Republicana, valoraven els resultats al Programa Especial que es feia a Ràdio Sallent:

 

 

La tercera força al municipi és En Comú Podem, amb 789 vots, seguit del PSC que n’obté 645. El PP es posiciona com a 5na força, amb 274 vots i Ciutadans amb 2016. No arriben al centenar de vots Unió Democràtica, PACMA, Partit Comunista, Recortes Cero i UPiD.

El  70,59% dels sallentins cridats a les urnes han exercit el seu dret a vot. Així, s’han registrat 3.732 vots repartits entre els 11 partits que optavan a representar Catalunya a Madrid.

A Catalunya la primera força és En Comú Podem, amb 12 diputats, seguit d’Esquerra amb 9, PSC i Democràcia i Llibertat amb 8, i Ciutadans i PP amb 5. Unió Democràtica hauria quedat fora del Congrés.