Els comerços de Sallent podran adquirir un web a partir de només 5€

143
David Saldoni amb membres de la Fundació puntCAT, presentant el conveni per aplicar el programa COMERÇLOCAL.CAT
David Saldoni amb membres de la Fundació puntCAT, presentant el conveni per aplicar el programa COMERÇLOCAL.CAT

REDACCIÓ | Aquest matí la Fundació punt CAT ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Sallent i la Unió de Botiguers i Comerciants de Sallent per tal que el municipi aculli el programa Comerçlocal.cat.

Segons diversos informes sobre l’estat d’implantació de les TIC a Catalunya, només 3 de cada 10 empreses de menys de 10 treballadors té lloc web. Aquesta circumstància es dóna per manca de temps, de recursos, o per desconeixement de les eines de desenvolupament web, així com de les possibilitats i avantatges que internet pot aportar al negoci.
L’escletxa digital comporta desavantatges competitius pels petits comerços i representa una barrera per la normalització lingüística del català a l’entorn digital.

La Fundació puntCAT, posa el seu coneixement i experiència al servei de la capacitació del petit comerç d’àmbit local.  El programa COMERÇLOCAL.CAT vol impulsar una major presa de consciència de la importància de tenir presència en línia i  les oportunitats que Internet ofereix als comerciants per a desenvolupar el seu negoci.
La iniciativa compta també amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció de Política Lingüística del Departament de Cultura, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del Departament de la Presidència i el Consorci de Comerç Artesania i Moda del Departament d’Empresa i Coneixement.
Els comerciants de Sallent que vulguin participar d’aquesta campanya de digitalització podran concertar una cita trucant al telèfon gratuït 900 866192 o a través del lloc web www.comerçlocal.cat o escrivint al correu sll.promoeconomica@sallent.cat .
Un cop feta la cita, un equip de professionals de la Fundació puntCAT visitarà el comerç per desenvolupar el lloc web in situ, en català, deixant-lo dissenyat i operatiu durant la mateixa visita.  Pel preu d’adquisició del domini .CAT  (5 euros) el comerciant obtindrà un lloc web de presència gratuït i el seu allotjament a un servidor. El cost d’adquisició del domini serà gratuït per als comerços associats a la Unió de Botiguers i Comerciants de Sallent.
Aquesta acció representa per al comerciant una primera incursió al món digital, amb informació bàsica de l’establiment i dels seus productes o serveis.  Per aquells comerços interessats en un lloc web més elaborat, s’ofereixen 3 alternatives que van des d’un web més avançat fins al desenvolupament d’una plataforma bàsica de comerç electrònic. Aquests serveis es farien en una segona fase i a través del col·lectiu de professionals adherits a la plataforma www.TICCENTRAL.cat, que garanteix preus molt competitius pactats amb la Fundació puntCAT.

La Fundació.CAT és una entitat privada sense ànim de lucre ni filiació política. Té per objectius promoure activitats referents a la gestió i promoció del domini .cat; Impulsar la identitat catalana i la normalització de l’ús del català en l’àmbit d’Internet i les TIC i Potenciar la Societat de la Informació catalanoparlant.

El domini .cat
El domini .cat va néixer el 2006 i va ser el primer domini associat a una comunitat lingüística i cultural. Impulsat per la societat civil, el .cat pertany a la categoria de dominis patrocinats i, per poder registrar-s’hi, el web ha de tenir continguts significatius en català o tractar temes vinculats amb la cultura catalana.