Els col·legis electorals de Sallent obren amb normalitat per l’1-O

695

Els col·legis electorals de Sallent acaben d’obrir les seves portes. Ho han fet als voltants d’1/4 de 10 envoltats de veïns que s’han aglutinat des de les cinc de la matinada a davant dels edificis per poder votar en el referèndum de l’1-O i evitar, així, que cossos policials precintin els locals. Entre ells, també hi havia els que han fet nit als col·legis.

Dos cotxes i una furgoneta de mossos han arribat a Sallent als voltants de dos quarts de nou del matí i han visitat tots els col·legis electorals. Els veïns els han rebut amb càntics de “ja són aquí, ja han arribat”, “bon dia” i “votarem”. També els han convidat a prendre cafè. Els mossos, que han vingut de manera pacífica, han preguntat si hi havia cap responsable i han avisat de l’ordre de desallotjar el col·legi però no han pogut a causa del gran nombre de persones que hi havia a la porta.  També han informat que es quedaran al llarg de la jornada per evitar desordres.

A les 8 del matí s’han començat a constituir les meses electorals i a les 8:50 ja han pogut entrar els seus responsables. La resta de veïns els han aplaudit i animat per la jornada d’aquest 1 d’octubre. En el col·legi electoral de l’antiga biblioteca hi ha votat la Diputada al Parlament de Catalunya per la CUP, Anna Gabriel, que ha sigut la primera. L’Alcalde de Sallent, David Saldoni, ho ha fet als jutjats.