Els clubs i gimnasos de casa nostra encaren la segona aturada amb incertesa i pessimisme

139

L’esport català no professional viu hores baixes després de l’aturada de 15 dies decretada pel govern català. La prohibició d’entrenaments, el tancament d’instal·lacions esportives i gimnasos, compromet seriosament la viabilitat futura de moltes entitats de casa nostra. Per copsar la realitat d’aquesta aturada, a La Central d’Ona Bages hem parlat amb diverses personalitats del sector esportiu bagenc.

Un dels sectors més afectats és el del fitness. Els gimnasos van poder aguantar la primera aturada de l’esport ara fa 15 dies, però la tendència a l’alça dels contagis ha fet prendre mesures més severes al govern. Com hauran encaixat aquesta segona aturada? En parlem amb l’Albert Canal, gerent del gimnàs NAT’S de Sant Fruitós de Bages

 

 

Recordem que els gimnasos s’han vist obligats a tancar, també les instal·lacions esportives, per tant, no es poden realitzar entrenaments. Un dels clubs que té més equips de Manresa i del Bages, és el Centre d’Esports Manresa. L’entitat de futbol és una de moltes a qui el coronavirus l’ha privat de continuar amb la seva activitat habitual. Per copsar la seva realitat i també fer-la extensible a la que viuen la majoria de clubs, hem parlat amb la presidenta del Centre d’Esports Manresa, la Ruth Guerrero.

 

 

L’aturada està prevista, de moment, per 15 dies. Qui no sé si tornarà en 15 dies a entrenar és el rugby català. A competir segur que no ho farà fins el desembre. La Federació Catalana de Rugby, davant les males previsions del calendari, ha decidit prendre una mesura que poques federacions s’han atrevit a prendre de moment, endarrerir l’inici de les competicions al 12 de desembre.

Per saber com ha encaixat aquesta decisió als clubs de casa nostra, hem parlat amb el Lluís Jou, president del Manresa Rugby Club.