Els centres educatius de Sallent són optimistes amb el retorn a l’escola

136

El poble de Sallent afronta la tornada a l’escola, com a tot arreu, amb moltes incògnites i dubtes, però a la vegada els centres educatius ho tenen tot apunt per la tornada dels infants a l’activitat presencial. A Ona Bages hem parlat amb diferents centres educatius del poble. Un d’ells és l’escola pública Torres Amat. La seva directora, Maite Sánchez, ens explica que treballen des del mes de juny amb aquesta tornada a l’escola.

En el cas particular de la Torres Amat és un centre, tal com explica la seva directora, amb molt espai i per tant això facilita l’aplicació del protocol marcat pel Departament d’Educació contra la covid-19. L’Ajuntament de Sallent ha proveït el centre d’algunes obres per adaptar les instal·lacions a l’actual situació, però no s’han fet gaires remodelacions perquè el centre ja compte amb prou espai.

Pel que fa a la ràtio d’alumnes, l’escola no tindrà problemes en aquest sentit perquè ja tenen una ràtio baixa.

Els protocols en el retorn dels alumnes a l’activitat presencial seran molt estrictes. Des de les escoles són conscients que el repte és difícil però, com és el cas de la Torres Amat, el professorat està ben preparat pel retorn del curs escolar.

S’ha debatut molt també el tema de la formació telemàtica, especialment perquè no tots els alumnes tenen els recursos per poder-ho. En el cas de les escoles públiques com la Torres Amat asseguren que tots els alumnes tindran accés a la formació telemàtica. Així es va aprovar en el Consell Escolar i a més a més, l’AMPA de l’escola ha contribuit en això, pagant 50 ordinadors per ajudar als alumnes, tant en la possible formació telemàtica, com també en la formació presencial.

Aquesta realitat xoca amb la que tenen en algunes escoles concertades com és el cas de l’Escola Vedruna de Sallent. El seu director, Pere Salvans, explica a Ona Bages que no tenen massa clar que la formació telemàtica sigui una eina accessible per a tothom.

Malgrat això, des del centre se senten confiats que tot anirà bé i encaren el retorn de l’activitat presencial a l’escola amb optimisme.

Això si, Salvans lamenta que des del Departament d’Ensenyament i també des dels mitjans de comunicació, s’han enviat missatges poc clars a les escoles.

Sigui com sigui i ben aviat, les escoles aniran resolent els seus dubtes a partir del proper 14 de setembre.