Els Centres d’Atenció Primària de Santpedor i Sant Fruitós estan preparats per detectar possibles casos de coronavirus

189
Entrada del CAP de Sant Fruitós.
Entrada del CAP de Sant Fruitós.

De moment no s’ha detectat cap cas del virus al Bages i els CAP celebren que no hi hagi alarmisme. Tot i això, demanen extremar les precaucions. Recorden que rentar-se les mans és clau per evitar agafar-lo, a més de prevenir altres virus com la grip.

Els Centres d’Atenció Primària de Santpedor i Sant Fruitós ja estan previnguts pel Coronavirus. De moment, però, demanen que s’extremin les precaucions amb actes preventius com rentar-se les mans perquè poden evitar contraure tant el Covid-19 com la grip.

Al Bages no hi ha cap cas detectat del Coronavirus, però els dos CAP, igual que el de Navarcles, ja tenen una sala habilitada per si mai arriba un pacient que en presenti els símptomes. L’infermera i adjunta de direcció de l’àrea bàsica, Maite López, ha explicat que els professionals ja han rebut les instruccions que calen.

L’adjunta de direcció de l’àrea bàsica, Maite López

De moment, celebren que no hi hagi hagut cap cas i que cap dels tres pobles hagi perdut la calma. Això sí, recorda l’importància de fer cas a les informacions de prevenció pel Coronavirus perquè coincideixen amb les de prevenció de la grip. Són mètodes que prevenen les dues malalties i la grip si que ha passat pel Bages. López explica diferents maneres de prevenir-la.

Per rebre informació sobre les dues cepes, cal trucar al Centre d’atenció primària més proper.