Els Castellers de Santpedor no aniran a la trobada de colles de les Decennals de Valls. És una actuació conjunta que es fa cada 10 anys al bressol dels castells i aquest any es farà el 30 de gener. També és l’única vegada cada dècada on les colles que no són vallenques tenen l’oportunitat d’actuar a la Plaça del Blat.

Tot i l’augment de contagis d’aquesta sisena onada, l’Ajuntament de Valls i les colles castelleres de la ciutat han volgut mantenir la trobada, que uneix centenars de persones de la vuitantena de colles castelleres que hi ha al país. Això després de posposar-la l’any passat, que és quan s’havia de celebrar. D’altra banda, la Coordinadora de Castells de Catalunya ha fet una recomanació en les últimes hores d’anul·lar tota activitat castellera.

Algunes colles renuncien

Enmig d’aquest estira i arronsa, els Minyons de Terrassa primer i els Castellers de Santpedor després ja han decidit no anar-hi. També s’hi han sumat altres colles com els Capgrossos de Mataró o els Marrecs de Salt. El cap de colla dels santpedorencs, Jordi Prat, explica els motius de la decisió.

A més, era la primera edició en que els de la camisa daurada podien participar. La colla va néixer al 2013 i les últimes decennals es van fer al 2011. Prat apel·la al lema casteller per defensar la decisió.

Els Castellers de Santpedor encara no tenen data per tornar als assajos i van acabar la temporada ara farà més de dos mesos.

Com ho veuen des de Valls?

Des de Valls, les renúncies es reben amb escepticisme. El cap de colla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Albert Martínez, fa una crida a que tothom s’ho replantegi.

I pel seu costat, la Colla Joves dels Xiquets de Valls va fer un fil de Twitter demanant fent només un pilar per poder agilitzar l’actuació.