Els Castellers de Santpedor fan una bona actuació a Martorell

100
Castellers de Santpedor a Martorell FOTO-MONTSERRAT XIXONS
Castellers de Santpedor a Martorell FOTO-MONTSERRAT XIXONS

“Avui ens hem tret l’espina que portàvem clavada de Navàs. I per què? Perquè ho sabem fer”, arengava Jordi Prat als Castellers de Santpedor després de l’actuació a la Fira de Martorell. La colla de la camisa daurada es va rescabalar al Baix Llobregat amb una gamma de castells que té molt per la mà. Va ser una actuació especial. A més, dels Castellers de Vilafranca i els Castellers d’Esparreguera, cal destacar la presència de la Colla de la Il·lusió, una colla de Valls formada per persones amb disminucions psíquiques i que veuen en el món casteller com una forma més d’integració a la societat.

Va començar la colla bagenca amb el tres de sis amb agulla. El castell va ser lent. Molt lent. Però es va alçar amb seguretat. Un cop fou descarregat les cares d’alleujament es van notar a plaça. En segona ronda, els Castellers de Santpedor van optar per la torre de sis. La carregada va ser molt ferma. Però a la descarregada van haver de treballar de valent per vèncer dues fortes sacsejades. La bona feina de la pinya va permetre salvar-les i apuntar-se el segon castell de la tarda. El tres de sis de la tercera ronda no va portar cap problema. Un pilar de quatre va cloure una bona actuació.

Els Castellers de Vilafranca van descarregar el quatre de vuit, la torre de vuit amb folre, el tres de vuit, un pilar de sis i sis pilars de quatre. Els Castellers d’Esparreguera van descarregar el cinc de set, el set de set, el quatre de set amb agulla, un pilar de cinc aixecat per sota i dos pilars de quatre. I la Colla de la Il·lusió un dos de quatre amb acotxaneta, un pilar de quatre amb folre, un tres de quatre amb acotxaneta i un pilar de quatre.

La propera actuació dels Castellers de Santpedor serà un plat fort. El proper 12 de maig seran a Artés a la quarta trobada de colles del Bages amb Tirallongues de Manresa, Salats de Súria i Picapolls de la Gavarresa.