Els castellers de Santpedor donen el tret de sortida a la temporada en la primera trobada de colles castelleres del Bages

244
Els castellers seran a l'11-S

Ahir dissabte a les cinc de la tarda arrancava la primera trobada de colles castelleres del Bages que a més suposa el tret de sortida a la temporada dels Castellers de Santpedor. A l’actuació vam poder veure les construccions dels Tirallongues de Manresa, els Salats de Súria, els Picapolls de la Gavarresa i els Castellers de Santpedor. Aquesta iniciativa té intenció de ser rotativa i canviarà d’amfitrió cada any. La temporada vinent es celebrarà a Súria, d’aquí dos anys a Santpedor, d’aquí tres a Artés i l’any següent tornarà a Manresa.

Tirallongues van obrir totes les rondes i van realitzar dos intents desmuntats de dos de set, un tres de set, un intent de torre de set, el qual feia 13 anys que no la provaven, un quatre de set i un pilar de cinc. . Els següents van ser Salats de Súria que van fer un tres de set, un cinc de sis un quatre de sis i dos pilars de quatre. El tercer torn era pels Castellers de Santpedor que van dur a plaça un pilar aixecat per sota, un tres de sis amb agulla, un cinc de sis, el tercer de la colla, un quatre de sis, també amb agulla, i dos pilars de quatre. I per acabar els Picapolls de la Gavarresa van construir dos quatre de sis, el segon amb agulla, un tres de sis i un pilar de quatre. L’actuació va acabar amb un quatre de sis de germanor on hi havia una persona de cada colla a cada pis.

Després d’aquest tret de sortida a la temporada a nivell d’actuacions, els Castellers de Santpedor tenen la seva pròxima cita el proper 9 de maig a Olot, on actuaran amb els propis Xerrics d’Olot.