Els Castellers de Santpedor obren temporada amb castells de 6

148

REDACCIÓ | Primers castells per treure el cuquet. La temporada castellera es va posant en marxa i els Castellers de Santpedor no en són una excepció. No han estat els castells més lluïts de la història de la colla de la camisa daurada. Ni seran, com a mínim això esperen a la vila bagenca, els més importants de la temporada. És més, l’actuació d’inici de temporada no ha dut a la Plaça Gran de Santpedor els castells més importants que podrien haver intentat els Castellers de Santpedor si es té en compte el ritme d’assajos. Tampoc tenen cap pressa. Els castells de set poden esperar. L’actuació d’inici de temporada ha estat el debut de les noves juntes, tant la tècnica com l’administrativa.

Així que han començat els santpedorencs amb un tres de sis. Els Castellers de Santpedor han començat temporada amb el mateix castell que va sembrar els orígens de la colla, en aquell castell de penyes del juny de 2013. La construcció no ha brandat en cap moment i la primera descarregada del 2017 ja era al sarró. Han continuat amb un quatre de sis amb agulla. I la història ha estat la mateixa. Una estructura molt sòlida i molta finor a l’hora de carregar i descarregar han assegurat un nou èxit. Per a la tercera ronda, els Castellers de Santpedor han optat per un tres de sis aixecat per sota, una construcció que van descarregar per primer cop l’estiu passat. La coordinació de tota la pinya ha estat molt gran. Tercer castell descarregat de la matinal. Un pilar de quatre en l’inici i un altre en el comiat de l’actuació i un tres de sis conjunt femení han completat la trobada.

Les altres dues colles participants han estat els Castellers d’Andorra i els Escaldats de Caldes. Els andorrans han descarregat la torre de sis, el tres de sis i el tres de sis amb agulla i la colla de Caldes el quatre de sis, el tres de sis amb agulla i el tres de sis.
La propera actuació de Castellers de Santpedor serà el proper 9 d’abril a Sant Cugat del Vallès amb Castellers de Sant Cugat i Moixaganguers d’Igualada.

FOTO: EMILI GIRÓ