Els casals esportius del Bages s’adapten a la nova normalitat

91

Els organitzadors dels casals esportius del Bages valoren positivament el seu desenvolupament en un context marcat per la crisi sanitària. A la Central d’Ona Bages hem fet balanç de tot plegat amb Ferran Tarazona i José Villareal, tècnics del Consell Esportiu del Bages. L’ens comarcal organitza un bon grapat de casals arreu de la comarca. Generalment, asseguren que els campus estan sent tot un èxit perquè les famílies i també la canalla són molt conscients de la situació que estem vivint.

 

Els tècnics del consell ens explicaven que sí han hagut d’activar el protocol sanitari en algun cas, però aquest ha acabat donant negatiu. Es tractava d’algun infant que tenia febre i havia obligat a aïllar el grup de convivència. Tret d’això, els tècnics del consell valoren positivament el contacte constant amb les familíes i la seva predisposició davant la nova normalitat. Pel que fa a la canalla, des del Consell creuen que “s’ho han acabat passant molt bé i això és el que compte.”

Sí que és cert que han requerit de més monitors i de menys participants, però les valoracions són positives. Ferran Tarazona també ha volgut posar de relleu que la prudència amb la qual han actuat a l’organitzar els casals, els deixa amb un bon gust de boca.

 

Pel que fa a l’ús obligatori de la mascareta, els tècnics del consell creuen que els va trencar una mica la dinàmica, pero que s’han adaptat novament de manera molt ràpida.

Una realitat semblant a Manresa

Els casals del consell s’allargaran dues setmanes més. Mentre que també s’allargarà una setmana més les colònies esportives de l’Ajuntament de Manresa. Josep Perau, director dels casals, ha valorat als micròfons de la Central les quatre setmanes de colònies. Seguint la mateixa línia que els tècnics del consell, Perau diu que ha funcionat tot amb harmonia sense incidències destacables, tret d’alguna anècdota. Perau reconeixia que no era molt optimista al principi i que ha quedat gratament sorprès de la resposta, tant de les famílies i la canalla, com dels monitors.

 

El director dels casals no té la sensació d’haver viscut aquestes colònies amb més intranquil·litat de l’habitual. Diu que els nens i nenes ho han portat amb una normalitat fantàstica i que les famílies han estat molt conscienciades. 

Precisament amb això es quedava Perau, amb la bona sintonia entre monitors, famílies i canalla per fer possibles aquests casals esportius