Els carrers de Sallent recuperen el color pel Carnaval

107

Sallent va tancar ahir l’edició 45 del seu Carnaval amb l’enterrament de la Sardina i el castell de focs. Una edició marcada pel retorn a la normalitat i als carrers plens de disfresses i xarangues, especialment durant el passat dissabte amb la tradicional rua. 

I és que la pandèmia va impedir celebrar el Carnaval l’any passat. De fet, enguany, no estava massa clar un mes abans de la seva celebració si es podria desenvolupar amb normalitat, però finalment així ha estat. La festa ja es va començar a preparar el mes d’octubre amb el desig de tornar a la normalitat, però amb la incertesa de si podria ser així. 

Tot i que les xarangues van ser reduïdes respecte al que és habitual, la participació en la rua de dissabte i durant tots els actes del carnaval ha estat important. Això sí, es va poder observar que les comparses eren més petites que en edicions anteriors.

Festa infantil i música a cada racó

El carnaval infantil també és un dels actes importants de la festa. Aquest va tenir lloc el passat divendres i els més menuts van demostrar que tenien moltes ganes de festa al Parc Pere Sallés. Aquest va ser el punt de trobada de la celebració, on els infants es van trobar amb el seu peculiar rei carnestoltes; el Pollanstrunski. Acte seguit, la rua va tenir lloc amb inici i final al mateix parc, es va fer un dinar i una gimcana com a actes més destacats de la festa infantil. La Núria Cervera, membre de carrilet, ens explicava divendres les ganes que tenien els més petits de celebrar el carnaval.

A banda, la música també ha estat una de les grans protagonistes d’aquests dies a Sallent. Grups de versions com Sixtus i Hey Pachucos van fer vibrar el pavelló de Sallent en la nit de Carnaval. Dissabte a la nit va ser el plat fort musical amb el ball de disfresses, però també durant l’arrós popular de diumenge a la Plaça dels Arbes es va poder gaudir de bona música ab el grup Zariguella. A més, ahir a la plaça de la pau va tocar l’Orquestra Tropical per tancar la setmana musical del Carnaval sallentí.