Els “Capvespres a Món Sant Benet” retornen a la cuina del passat

127
La màgia del capvespre a Món Sant Benet. Foto: N.P.R.

Món Sant Benet estrena aquest juliol una visita inèdita sobre la memòria gastronòmica del monestir. L’activitat cultural d’estiu aprofitarà els 10 anys de Món Sant Benet per renovar completament els continguts i es basarà en què es menjava al monestir temps enrere.

Sota el títol “Una història dels gustos i les olors a Sant Benet“, l’activitat s’estrenarà el proper 19 de juliol. De la mà de la cuinera de la família Casas, que serà la veu conductora, i mitjançant diverses videoinstal·lacions suggestives, completament noves i creades especialment per a l’ocasió, els assistents participaran en un recorregut per la història del menjar a Sant Benet.

Cada espai servirà per anar desgranant als assistents aquesta història. La part medieval del monestir permetrà conèixer com s’alimentaven els monjos benedictins i la importància que va tenir el vi al Bages. En canvi, la casa d’estiueig de la família Casas endinsarà als visitants en l’alimentació dels burgesos al segle XX i com la cuina francesa va influir en la gastronomia. I tot a través dels cinc sentits, ja que a les explicacions del guia i a les videoinstal·lacions s’hi sumaran els gustos i les olors.

Abans de la visita, els assistents podran gaudir d’un sopar a la fresca, amb vistes al monestir, on es degustaran receptes inspirades en el passat medieval, productes dels horts cultivats pels monjos fa segles i receptes burgeses de principis del s. XX, entre les quals hi haurà readaptacions d’elaboracions del manresà Ignasi Domènech, pioner de la gastronomia catalana moderna.

Els capvespres a Món Sant Benet arrenquen el proper 19 de juliol a 2/4 de 9 del vespre i s’oferiran un total de 16 sessions fins al 8 de setembre. Seran els dimecres i divendres, durant el mes de juliol, i els dijous i divendres, a l’agost i setembre.

 

Imatge de l’edició passada.