Els CAP del Bages es bolquen amb la Setmana sense fum

119

Els centres d’atenció primària (CAP) ofereixen acompanyament als pacients que volen deixar de fumar, des de la consulta de tabac. Per fer la demanda, la persona s’ha d’adreçar a La Meva Salut i se’l derivarà al personal d’infermeria que atén la consulta.

Un dels centres que ofereix aquest acompanyament és l’equip d’atenció primària NavàsBalsareny, el qual juntament amb Sant Joan de Vilatorrada i la Sagrada Família de Manresa, farà activitats per la setmana sense fum que té lloc des d’ahir i fins al 31 de maig.

El lema d’aquest any és “Viu sense fumar i comença a sumar“. L’objectiu de la campanya als CAP és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus de tabac.

A la comarca del Bages, els equips d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut organitzaran diverses activitats relacionades amb la Setmana sense Fum, sobretot centrades en la prevenció del tabac als centres educatius. La majoria d’equips realitzaran carboximetries, una prova senzilla i ràpida que permet conèixer la quantitat de CO2 en l’aire espirat.