Els camins turístics de Sant Fruitós s’adequaran per potenciar-los

82

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, a través d’un ajut del fons FEDER, realitzarà millores en els camins turístics del terme municipal. La voluntat del consistori és la d’ampliar les rutes de senders unint l’actual camí paisatgístic amb dos nous traçats i millorar-ne les condicions.

Actualment, el camí paisatgístic de Sant Fruitós de Bages és una ruta que s’inicia al Bosquet i finalitza a Sant Benet de Bages passant per punts d’interès com les ermites de Sant Valentí i de Sant Sebastià. Durant el trajecte, el caminant pot contemplat murs de pedra seca, barraques de vinya i la flora i fauna autòctona de la zona.

L’actuació també incidirà sobre el camí que uneix la carretera N-141 amb el monestir, habilitant passos per a vianants on sigui necessari i millorant-ne la seguretat en d’altres punts. A banda, es col·locarà senyalització turística en punts d’interès com poden ser alguns miradors i es plantarà arbrat on es cregui convenient.

Aquest projecte, que té un cost de 238.604, estarà finançat, en un 30%, a través dels fons FEDER.

Tot just fa set anys que s’inaugurava oficialment el renovat camí paisatgístic de Sant Fruitós, amb l’objectiu de consolidar el camí de Sant Benet de Bages com una ruta per fer a peu o en bicicleta entre el monestir i el nucli.