Els Bombers reclamen una última proposta concreta i amb pressupost per acabar amb la vaga d’hores extra

264
Camió del parc de bombers de Manresa
Camió del parc de bombers de Manresa

Representants del cos de bombers de les comarques centrals han explicat avui a La Central d’Ona Bages l’estat d’abandonament dels seus equipaments i la falta d’efectius

Els bombers porten més de tres mesos en vaga d’hora extres. Reivindiquen millores en els equipaments del cos i noves incorporacions. La situació actual asseguren que és crítica i molts parcs de bombers estan quedant sota mínims.

Els bombers de Moià, Enric Bosch i el Marc Prat, i el bomber manresà i membre de la UGT, Víctor Fernández, han passat per La Central d’Ona Bages per explicar la situació. Denuncien l’estat de “deixadesa” de molts parcs de bombers i dels equipaments. És el cas de camions de bombers amb més de 20 anys, o la falta de material com cordes de rescat o desfibril·ladors automàtics.

A més, recorden que entre 2009 i 2016 no hi va haver incorporacions, i que tot just ara estan pendents d’entrar 150 nous bombers al cos, mentre que la Generalitat ha promès 250 places més. Amb tot, per estar en la mateixa situació que en el període 2010-2012 asseguren que farien falta 500 places més. Això provoca que per donar servei a tot Catalunya faci falta, diuen, una “quantitat infame d’hores extra”.

Els bombers denuncien que no s’han complert les promeses del passat i demanen plans concrets per resoldre la situació. És a dir, una “proposta de la Direcció General que millori les condicions laborals i vagi acompanyada d’un pressupost real”.

L’objectiu del cos de bombers és, almenys, recuperar les condicions laborals que tenien ara fa 10 anys.