Els bombers continuen amb les tasques de desinfecció a la residència d’avis i àvies de Navàs

123

Durant tot el dia d’ahir dissabte, una dotació de Bombers de la Generalitat de Catalunya va participar novament en les tasques de desinfecció i aïllament a la residència d’avis i àvies de Navàs. A banda d’això, el cos també ha participat en diverses tasques logístiques, com moure i reubicar els residents que han donat negatiu als tests PCR del passat 24 d’abril.

Precisament, pel que fa als test, la residència ja coneix els seus resultats. En aquest sentit, entre els residents s’han donat 24 casos negatius, 20 de positius i 2 que estan pendents. Pel que fa als treballadors, el 40% de la plantilla està de baixa (per diversos motius, alguns d’ells per haver donat positiu en els tests, fins i tot sense tenir simptomatologia). Això ha provocat que s’hagin de contractar una vintena de persones, per bé de cobrir els llocs de treball. Tot plegat, segons ha informat l’Ajuntament de Navàs en un comunicat.

Davant aquesta situació i seguint les consideracions que es van fer des de Metges Sense Fronteres, el mateix Ajuntament i la residència, es va començar a treballar en un aïllament complet de l’espai, per bé d’evitar el contagi de les persones que van donar negatiu. A través de CAT Salut, els bombers han col·laborat en aquesta tasca i s’han ofert per cobrir el personal que està de baixa.

D’altra banda, tres residents que han donat negatiu, se’ls ha derivat a la Residència Catalunya de Manresa, reoberta explícitament per acollir avis i àvies que no tenen la Covid-19. Això s’ha fet amb el propi consentiment del resident i també el de la família, segons apunta l’Ajuntament.

Finalment, el consistori explica que la situació a la residència, a poc a poc, es va estabilitzant. El balanç fins ara és de 21 defuncions, 19 de les quals havien donat positiu de la Covid-19 o tenien simptomatologia.