Els autònoms, empreses i famílies de Sant Vicenç afectats per la pandèmia poden acollir-se fins a finals de mes a ajudes extraordinàries de l’Ajuntament

174
Pla general de l'interior de la nau de Sant Vicenç de Castellet, al Bages, mentre els agents recullen la marihuana que s'ha trobat al seu interior. Imatge del 4 d'agost del 2020. (Horitzontal)

Són ajudes incloses dins del pla Salvem Sant Vicenç de Castellet que es divideixen en 5 grans blocs. Per una banda, s’ofereixen subvencions directes a les families i establiments del poble afectats directament per la crisi. Per rebre-les, hauran d’aportar factures completes o simplificades i rebuts que mostrin que han realitzat una compra en en locals del municipi, sense comptar les grans superfícies. L’import mínim de la compra, això sí, ha de ser de 120 euros, dels quals l’Ajuntament n’abonarà la meitat.

El segon dels ajuts va destinat a nens d’entre 6 i 17 anys per poder practicar esport fora de l’horari escolar, mentre que el tercer són aportacions en concepte de llibres o material escolar pel segon cicle d’educació infantil, primària i secundària. El quart bloc d’aquest paquet econòmic està centrat en establiments oberts al públic. El consistori concedirà a aquests negocis una prestació de 300 euros per compensar la falta d’ingressos durant el període del primer estat d’alarma. Finalment, la cinquena línia d’ajudes és pels autònoms, a qui es donaran 200 euros també per les pèrdues que van patir durant el període de confinament total o pràcticament total. 

L’Ajuntament recorda que els diners i prestacions del pla “Salvem Sant Vicenç de Castellet” poden demanar-se fins el 30 de novembre. Al web del consistori poden consultar-se tots els detalls i requisits per poder accedir-hi.