Els Amics de l’Art Romànic del Bages comencen una campanya per evitar la degradació del Pont de Cabrianes

136

A Sallent, ha començat una campanya per evitar la degradació del Pont de Cabrianes. Els Amics de l’Art Romànic del Bages demanen una reunió amb els alcaldes dels cinc municipis del qual forma part l’obra. 

Els Amics de l’Art Romànic del Bages, la Trenta-sisena de Sallent i cinc entitats més, han adreçat una carta als alcaldes d’Artés, Calders, Navarcles, Sallent i Sant Fruitós de Bages instant-los a prendre mesures contra el deteriorament del Pont de Cabrianes, el qual fa confluència amb els cinc termes municipals. L’alcalde de Sallent Oriol Ribalta assegura que els municipis s’han de posar d’acord i valorar les diferents alternatives, però que Sallent “està disposat a escoltar totes les vies possibles”. 

Ribalta deixa clar que “ara estan en una situació delicada i hi ha coses més importants”. Malgrat aquestes paraules Ribalta ha assegurat que “des de l’equip de govern tenen especial sensibilitat pel patrimoni i tan bon punt es pugui s’asseuran amb els altres alcaldes per valorar la situació. 

El Pont de Cabrianes és una construcció gòtica del segle setze, de la qual actualment només es conserven els arcs centrals i part del fonament d’una arcada. Una arcada que està dins el terme municipal de Navarcles.