Un mes després del que els tocava, els estudiants que volen accedir a la universitat ja han començat la selectivitat. Finalment, estan fent les proves sense mascareta, però l’han de dur quan entrin a l’aula.

Ho va anunciar ahir el departament d’Empresa i Coneixement i, d’aquesta manera, queda resolt l’últim dubte que tenien els estudiants. L’Emma Espinalt, una santpedorenca que farà les proves, explica que aquesta era una de les seves preocupacions i creu que hagués sigut molest fer els exàmens amb la mascareta.

Davant aquesta situació excepcional, a més, dues mesures que han afectat directament als alumnes és que les proves s’ajornessin un mes. Espinalt explica que al principi va veure-ho com una avantatge, però també era molt fàcil relaxar-se.

El que sí valora positivament és que les proves duren un dia més perquè així pot anar més relaxada i té més temps per preparar-se cada examen.

Els exàmens seran a les 9 del matí, a les 12 del migdia i a les 3 de la tarda, amb una hora i mitja de prova i el mateix temps de descans per tenir temps suficient per ventilar els espais i fer les tasques de neteja i desinfecció. Ho explicava ahir al matí Anna Mujal, presidenta del tribunal de les PAU a Solsona.

Amb tot, al marge de l’excepcionalitat de les mesures sanitàries, el canvi de dates i l’augment de la durada de les proves, una de les novetats també és l’augment de l’opcionalitat a l’hora d’escollir els exercicis.

Aquest any, la Catalunya Central ha passat de 6 a 10 tribunals, presidits per professors universitaris i amb personal del Departament d’Educació, tant de primària com de secundària, com a vigilants.

 

Recupera aquí l’entrevista íntegra a la presidenta del tribunal de les PAU a Solsona, Anna Mujal: