Els alumnes que faran les PAU celebren que no hagin de dur mascareta per fer els exàmens

156
Alumnes fent exàmen de selectivitat
Alumnes fent exàmen de selectivitat

Un mes després del que els tocava, els estudiants que volen accedir a la universitat ja han començat la selectivitat. Finalment, estan fent les proves sense mascareta, però l’han de dur quan entrin a l’aula.

Ho va anunciar ahir el departament d’Empresa i Coneixement i, d’aquesta manera, queda resolt l’últim dubte que tenien els estudiants. L’Emma Espinalt, una santpedorenca que farà les proves, explica que aquesta era una de les seves preocupacions i creu que hagués sigut molest fer els exàmens amb la mascareta.

Davant aquesta situació excepcional, a més, dues mesures que han afectat directament als alumnes és que les proves s’ajornessin un mes. Espinalt explica que al principi va veure-ho com una avantatge, però també era molt fàcil relaxar-se.

El que sí valora positivament és que les proves duren un dia més perquè així pot anar més relaxada i té més temps per preparar-se cada examen.

Els exàmens seran a les 9 del matí, a les 12 del migdia i a les 3 de la tarda, amb una hora i mitja de prova i el mateix temps de descans per tenir temps suficient per ventilar els espais i fer les tasques de neteja i desinfecció. Ho explicava ahir al matí Anna Mujal, presidenta del tribunal de les PAU a Solsona.

Amb tot, al marge de l’excepcionalitat de les mesures sanitàries, el canvi de dates i l’augment de la durada de les proves, una de les novetats també és l’augment de l’opcionalitat a l’hora d’escollir els exercicis.

Aquest any, la Catalunya Central ha passat de 6 a 10 tribunals, presidits per professors universitaris i amb personal del Departament d’Educació, tant de primària com de secundària, com a vigilants.

 

Recupera aquí l’entrevista íntegra a la presidenta del tribunal de les PAU a Solsona, Anna Mujal: