Els alumnes de secundària de l’institut Gerbert d’Aurillac i l’Escola Paidos estan gravant clips sobre micromasclismes de cara al 25 de novembre. Es tracta d’un projecte anomenat “STOP VIOLÈNCIES” que té com a objectiu conscienciar als joves sobre actituds sexistes que passen desapercebudes en el dia a dia.

Els alumnes enregistraran 5 clips en total. Abans, però, els han treballat a classe. L’encarregada de guionitzar-los i dirigir-los ha sigut l’actriu i dramaturga Xènia Sellarès.

Sellarès explica que a classe el debat ha sigut productiu i reconeix que els joves han guanyat conscienciació. Tot i això, assegura que encara hi ha molta feina per endavant.

Els casos duts a debat i que s’enregistraran com a exemple formen part del dia a dia de moltes noies. Sellarès reconeix que és important treballar-los i fer consciència durant l’adolescència. A més, reconeix que als nois els hi costa molt més detectar-los.

Ara, els alumnes ja estan gravant els curts. Una d’elles, la Mariona Serres, creu que ha sigut un exercici important. De fet, explica que algunes de les persones que es van donar per al·ludides es van enfadar en primera instància.

L’exercici s’ha fet en el marc del 25 de novembre, el dia per l’eradicació de les violències contra les dones. L’alcaldesa de Sant Fruitós, Àdria Mazcuñan, explica que la idea era conscienciar als joves amb situacions que poden viure en el seu dia a dia.

Els curts es presentaran el mateix 25 de novembre a les 12 del migdia si les mesures per la pandèmia ho fan possible.