Els alumnes de Batxibac de l’Institut Gerbert d’Aurillac descobriran l’obra “Images d’Alger” d’Alfred Figueras íntegrament en francès

228
Imatge de l’entrega de l’edició especial del llibre Images d’Alger als alumnes de Batxibac de l’INS Gerbert d’Aurillac
Imatge de l’entrega de l’edició especial del llibre Images d’Alger als alumnes de Batxibac de l’INS Gerbert d’Aurillac

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha fet una edició especial del llibre que incorpora un estudi pedagògic

Els alumnes de Batxibac de l’Institut Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós de Bages van rebre aquest passat divendres un exemplar del llibre “Images d’Alger”, de l’il·lustre santfruitosenc Alfred Figueras en una edició especial íntegrament en francès.

L’Ajuntament ha editat un total de 500 exemplars d’una edició, en format butxaca, que incorpora un estudi pedagògic previ per aproximar l’obra en el context històric d’Alfred Figueras i André Gide. Recordem que l’ens municipal ja havia editat el llibre en un format més pràctic per a la divulgació general.  

“Images d’Alger” és l’obra més destacada del pintor santfruitosenc. Originalment en francès inclou fragments de dues obres del gran escriptor francès André Gide: Amynthas i Les nourritures terrestres.

L’obra original “Images d’Alger”, publicada per Figueras l’any 1948, recull les seves impressions del país on va passar llargues temporades i on va establir-hi l’acadèmia Arts.

La presentació i entrega dels exemplars va comptar amb la participació de Joan Cases Fuster, traductor d’André Gidé al català i autor del capítol introductori d’aquesta edició especial, Joan Descals, autor del pròleg, l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, el regidor de Cultura Xavier Racero i la regidora d’Ensenyament Núria Clarella.