Els alumnes de 5è de l’escola la Serreta culminen un projecte de solidaritat amb refugiats

257
La classe de 5è dels Pit Roig de la Serreta
La classe de 5è dels Pit Roig de la Serreta

La classe dels Pit Roig de 5è de primària de l’escola La Serreta de Santpedor ha fet entrega avui de tres caixes de roba pels refugiats que acull la Fundació Germà Tomàs Canet de Sant Joan de Déu

Fins a tres caixes plenes de roba d’esport i pijames és el resultat que han presentat avui els alumnes de la classe Pit Roig de 5è de primària de l’escola La Serreta de Santpedor, en el marc del projecte #ourhomeisyourhome que ells mateixos han portat a terme durant l’últim trimestre a les classes d’anglès. Una roba que va destinada a les famílies que acull la Fundació Germà Tomàs Canet – Llar de Sant Joan de Déu.

Els vint-i-cinc alumnes de la classe han presentat el projecte en anglès davant Ignasi Amat, representant de la Fundació Germà Tomàs Canet, i Xavier Codina, alcalde de Santepdor, fent ús dels ‘hashtags’ (etiquetes per les xarxes socials) que han promocionat per la causa:

 

Ignasi Amat ha recollit les caixes de roba i ha respost a totes les preguntes i dubtes dels nens sobre els refugiats i les seves circumstàncies. Entre altres coses, ha explicat que a dia d’avui la fundació acull 81 persones, de les quals la meitat són menors d’edat.

La clau per solucionar al problema, assegura, és “ser solidaris i fer un esforç per integrar la diferència”, tal i com han fet els mateixos alumnes amb el seu projecte:

 

L’alcalde, Xavier Codina, també present a l’acte, ha felicitat els infants i ha explicat que a Santpedor ja s’han ofert 21 famílies per acollir persones en busca de refugi quan les institucions en permetin l’arribada. I ha destacat també que des de l’Ajuntament s’està preparant un pis per poder acollir una família que busqui refugi:

 

Els nens, en acabar l’acte, han volgut explicar als micròfons d’Ona Bages tot el què han après fent aquest projecte:

 

Tot i que l’actualitat ha posat els sirians a l’ull de l’atenció mediàtica per la seva migració en massa cap a Europa en busca de refugi, el cert és que no necessàriament és necessari un conflicte armat perquè hi hagi persones que es vegin obligades a fugir del seu país en busca de refugi. La Fundació Germà Tomàs Canet -Llars de Sant Joan de Déu acull persones de moltes i variades nacionalitats.