Els alcaldes del Bages expliquen les mesures que han pres durant el primer cap de setmana de confinament

196
Sallent. Catalunya. Entrevista a l'alcalde de Sallent, David Saldoni de Tena, per fer un reportatge sobre el barri de l'Estació. Fotografies diverses de Sallent. Pont sobre el Llobregat, Casa nadiua d'Antoni Maria Claret, plaça de l'esglesia, campanar, façana de l'ajuntament, futur teatre i cases de la fàbrica. Muntanya de la sal i entrada de l'empresa Iberpotash

Les mesures per aturar la propagació del coronavirus s’han intensificat durant el cap de setmana. A part dels anuncis del Govern de la Generalitat i la Moncloa, cada municipi del Bages, el Solsonès i el Moianès ha donat diferents recomanacions als ciutadans. Aquest matí ho han explicat a La Central d’Ona Bages.

Sant Fruitós de Bages

Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós, ha confirmat que el CAP de Sant Fruitós s’ha hagut de tancar aquest cap de setmana, arran de la visita d’una persona que presentava un quadre simptomàtic semblant al de Coronavirus.

El CAP, però, torna a ser obert avui. La persona va ser traslladada de seguida a casa seva pel confinament. A banda d’això, l’alcalde ha afirmat que el poble està molt conscienciat sobre la situació. En aquest sentit, ha informat que els parcs municipals del poble es tancaran avui. I també ha recordat que presten un servei d’atenció presencial, només a la plaça de la Vila.

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés

Batanés també ha assegurat que els serveis socials bàsics no s’aturaran i que tothom tindrà l’assistència sanitària que necessiti. Això sí, si és urgent o amb cita prèvia. A més, ha parlat sobre que molts actes culturals i del poble es veuen obligats a ser reprogramats, i d’altres a suspesos per temes de calendari.

Sallent

A Sallent, l’Ajuntament farà un seguiment especial a les persones majors de 65 anys. L’alcalde Oriol Ribalta ha assegurat a La Central que trucarà un per un per demana’ls´hi com es troben i si necessiten alguna ajuda.

El consistori a més preveu fer arribar informació personalitzada als veïns del poble, a través del porta a porta. Ribalta ha assegurat a La Central que Sallent comença a conscienciar-se de la situació i que estan seguint les ordres de les autoritats. En aquest sentit, informa que la Policia Local del poble està activa i s’estan plantejant fer un control dels vianants que hi hagi pel carrer i que no segueixin les ordres de confinament.

D’altra banda, Ribalta també ha criticat durament la poca concreció del Govern Espanyol alhora d’aplicar les mesures per combatre el virus. Ribalta considera que els municipis tenen ordres poc clares.

L’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta

Tot plegat, l’alcalde ha assegurat que a Sallent no s’ha detectat cap cas en les darreres hores.

Sant Vicenç de Castellet

L’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet , Adriana Delgado explica que el primer cap de setmana s’ha viscut amb molta intensitat i preocupació.

Els establiments minoristes no tenien clar si podien obrir aquest passat cap de setmana, ha assegurat Delgado a Ona Bages. També comerços amb serveis de bar o cafeteria tenien el dubte de poder oferir aquest servei.

L’alcaldesa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado

Delgado diu que a Sant Vicenç de Castellet han seguit totes les instruccions que han rebut d’instàncies superiors, però ha criticat que algunes d’aquestes mesures no són del tot concretes.